27 Kasım 2012 Salı

Yeni düzenleme ile Bireysel Emeklilik Sisteminde Devlet Katkısı ile yatırdığınız her katkı payı tutarının %25'i kadar ek bir tutar Devlet Katkısı olarak adınıza açılan ayrı bir hesapta biriktirilir, böylece birikimleriniz daha da çoğalır.

Devlet Katkısı uygulamasında katılımcılar vergi mükellefi olmaları şartı aranmaksızın yatırdıkları her katkı için Devlet Katkısı alabilecektir. Böylece Devlet K
atkısı ile desteklenen Yeni BES’te ev hanımları ve öğrenciler dahil herkes bu avantajdan faydalanabilecek ve daha fazla tasarruf edebilecektir.

Yeni düzenleme ile yatırdığınız her katkı payının %25'i hesaplanarak bireysel emeklilik hesabınıza Devlet Katkısı olarak eklenir ve böylece birikiminiz yıldan yıla yatırım gelirleri de eklenerek artar.

Katılımcının bu sistem aracılığı ile yararlanabileceği azami Devlet Katkısı tutarı, hesaplamanın yapıldığı dönemin sona erdiği tarihteki yıllık brüt asgari ücretin %25'i ile sınırlıdır.

Aylık Düzenli Katkı Payı Tutarınız 100 TL
Yıllık Toplam Katkı Payı Tutarınız 1.200 TL
Aylık Devlet Katkısı Tutarı* 25 TL
Yıllık Toplam Devlet Katkısı Tutarı 300 TL
Ödediğiniz Yıllık Toplam Tutar 1.200 TL
Yıllık Toplam Birikimleriniz 1.500 TL + yatırım gelirleri
Yıllık Toplam Birikimlerinize yatırım gelirleriniz eklenecektir.

*2012 yılı için yıllık brüt asgari ücret toplamı 10.962 TL olup, Devlet Katkısı'nın yıllık maksimum tutarı 2.740,50 TL'dir. Bu tutar her yıl asgari ücretin aylık brüt tutarı ile yılda iki kez güncellenecektir.

Yeni uygulamada Devlet Katkısı, işveren tarafından ödenen katkı payları hariç olmak üzere bireysel katılımcılar adına düzenlenmiş Bireysel Emeklilik hesabına ödenen katkı payları için geçerlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder